Mistäs sitä aloittaisi? :)  "Dear diary" ..No ei ehkä kuitenkaan ;) Ensimmäisistä hellepäivistä on saatu nauttia oikein kunnolla.Viimeviikolla siivottiin pihaa, tyhjennettiin autotalli ja ulkorakennuksen elokuvahuone siirettiin sisälle  Samalla on otettu ulkorakennuksesta mitat ja remontin suunnittelu uusille tuulille on hyvässä vauhdissa. Unelma koirahoitolasta lähestyy askel askeleelta. Onni on myös lähipiiristä löytyvät ystävät Päivi (Diegon kasvattaja) ja tyttärensä Nanne, joilta löytyy alasta vankka kokemus, mitä seuratessa olen kipinän tähän haaveeseen saanut :) Heidän tapansa elää koirien kanssa -nimenomaan "elää koirien kanssa", eikä "vain tehdä töitä niiden kanssa" , on ehkäpä se juttu, miksi olen ollut niin kovin haltioitunut heidän työskentelystään. Se tunne kun näkee koiran olevan tulossa hoitoon ja hoitaja tervehtii asiakastaan -koiraa, laskeutumalla sen eteen "No terve Tessu, tulikko sä mumman luo hoitoon? Ai pussataanko -no pussataan vaan" Koiran ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja että edelliselläkin hoitokerralla on ollut kivaa tämän ihmisen luona. Häntä heiluu ja tämä "mumma" on saanut perusteellisen kuolakasvonaamion koiran tervehtiessä häntä. Näky kertoo, että koirien hoitaja ei vain hoida koiria työkseen vaan elää niiden kanssa. Olen ihaillut noita hetkiä sivusta seuraten ja jutustelutuokioinamme olen koittanut imeä tietoa ja oppia alasta lisää kuin pesusieni ;) Haave on muuttumassa todeksi <3

Haaveista takaisin niiden tavoittelun täyttämään arkeen. Hevosten kanssa on tehty yhtä sun toista kivaa. :) Erikalla ja Emilyllä on käyty paljon ratsastamassa. Erikalla pääasiassa vain kävelyä kunnes jänispattiruvet parani.
Emilyllä käytiin muutama hölkkälenkkikin ratsain, mutta otj vaikutti reagoivan niihin joten hiljennettiin tahtia uudelleen. Kivoja lenkkejä on takana siittä huolimatta.

16.5-normal.jpg

20140522_201625000_iOS-normal.jpg

Viime perjantaina  tutkittiin erilaisia metsäpolkuja lähimaisemissa. Lähtövalmisteluissa Emily maiseli heinää tyytyväisenä irrallaan satuloinnin ajan. Lenkki kävikin melkein jumpasta Emilylle kun ylitettiin paljon risukoita ja puunrunkoja poluilla. Hyvä tovi lenkillä vierähtikin. Tammakin tuntui oikein nauttivan kun veytteli kaulaa ja pärskähteli rennosti tuon tuosta. :) Yhdessä polun yli kaatuneen kuusen rungossa oli oksia niin paljon että ei päässyt siitä harppaamaan yli. Niinpä tulin satulasta alas ja karsin oksat rungosta polun kohdalta pois Emilyn maistellessa sammalia ja taas matka jatkui. Mahtoikohan metsässä olla metsäneläimiäkin seurana kun yhdellä polulla (ylemmässä kuvassa keskimmäinan alakuva) Emily pysähtyi hetkeksi ja hirnui metsään tuijottaen parikin kertaa. :)                               

Viimeviikolla hevoset myös saivat jäädä jo yöksi ulos nauttimaan saapuneesta kesästä. Vielä on onneksi vältytty pahimmilta ötökkäparviltakin. Illat viilenevät raikkaiksi kasteen tuoksuisiksi öiksi ja aamuaurinko lämmittää niin suloisesti, että Erika ja Uskokin ovat nukkuneet pikkupäikkäreitä aurinkoa ottaen.
Sunnuntaina olikin hevosten kanssa oikein kiva päivä kun käytiin Aneten kanssa Erikalla ja Emilyllä mukava metsälenkki, joka päätettiin pulahtamalla virkistävään järveen :) Kävelyllä käytiin taas myös poluilla, joista Erikakin tuntui tykkäävän. Senkin mielestä sammalta oli mukavaa maistella ja samoin sujui hienosti puunrunko "puomien" ylitykset polulla.


20140518_161030838_iOS-normal.jpg

Uintireissulla tuumailin aluksi, että mahtaako tytöt edes suostua mennä veteen, mutta koitetaan jos päästäis vaikka ihan vähäsen kahlaamaan. Rantaan kun päästiin niin ei kahta kertaa tarvinnut kysyä kun Emily oli jo uimasyvyydessä ja Anettea vietiin järveen ;) Ja mitä isot edellä -sitä pienet perässä: Erika heti perään. Siinä ei paljoa kerinnyt satulan tai vaatteiden kastumisia miettiä :D Ja kivaa oli! Meinasipa Erika laittaa piehtaroimaankin reilun hevosen polvenkorkuisessa vedessä. Mutta sain kuin sainkin pyydettyä varsan takaisin pystyyn ennen kuin jouduin itse uimaan ;)

TOISET%20%E2%80%93%20Kopio-normal.jpg

Erikan ja Emilyn lenkin jälkeen käytiin myös Uskon ja Likan kanssa vielä uimassa. Anette lähti Uskon kanssa taluttaen ja minä Likalla ilman satulaa ja ilman suitsia! Tuo lenkki oli samalla ensimmäinen lenkki maastossa Likalla ilman satulaa ja ohjat vain riimussa kiinni. Aiemmin tuota on harjoiteltu kotona tarhassa ja maneesilla käydessä. Mutta hienosti meni! :D
Usko-Eevertistä puolestaan on kuoriutumassa tuolla uinti-innokkuudella oikea uimamaisteri. Poni uiskenteli rinkiä ympärillä rantavedessä aina vain uudestaan ja uudestaan. :) Likkakin tykkäsi vilvoittavasta pulahduksesta. Oli kyllä mukavan erilainen päivä hevosten kanssa.

Erika on päässyt nyt pari kertaa hölkkälenkille Nikulaan. Jänispattien polttojäljistä lähti viimeisetkin ruvet jo pois ja iho on parantunut hyvin. Tiistaina käytiin eka lenkki ja torstaina toinen. Molemmilla lenkeillä on saatu nauttia aurinkoisesta kesäkelistä. Lenkkien jälkeen jalat ovatkin näyttäneet hyvältä ja jatketaan samaan malliin.

Kesän tulon kunniaksi mainitsemisen arvoista on myös se että Jaakon kanssa ollaan innostuttu ottamaan itseämme niskasta kiinni ja alettu katsomaan vähän paremmin mitä syödään ja myös liikkumaan. :) Roskaruuille "HeiHei" ja kaupasta on keräilty salaattia, lihaa, lohta, kasviksia, marjoja, vanilijakastiketta ja hedelmiä yms. Herkkupäiviä ei toki saa unohtaa,  ;)  mutta arkipäivän herkuista karkkipussien ja sipsien sijaan on tehty esim marjoista tai hedelmistä jälkiruokia vaikkapa vanilijakastikkeella. Nam!

20140517_163319929_iOS-normal.jpg     20140515_190911447_iOS-normal.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näillä hyvillä mielin kesää kohti! :)